Elektrische bussen Schiermonnikoog blijven langzaam rijden vanwege trillingen

Elektrische bussen Schiermonnikoog blijven langzaam rijden vanwege trillingen

De elektrische bussen op Schiermonnikoog blijven tot eind 2022 maximaal 20 kilometer per uur rijden binnen de bebouwde kom.

Uit een proef is gebleken dat de snelheidsverlaging van 30 naar 20 kilometer per uur tot veel minder klachten over trillingsoverlast leidt. Vooral bewoners van de Middenstreek, de Langestreek en de Badweg hadden voorheen last van klapperende deuren, trillende ramen en kopjes die van tafel vielen.

Pilot
De provincie, vervoersbedrijf Arriva en de gemeente hielden vorig jaar maart een informatiebijeenkomst, waarop diverse inwoners hun grieven kenbaar maakten. Vervolgens werd besloten tot een pilot, waarbij de bussen langzamer gingen rijden. Uit de evaluatie bleek dat dertien van de zeventien respondenten sindsdien minder of geen overlast meer hadden.

‘Nu de rest van het verkeer nog’
Een van de inwoners voor wie de situatie aanmerkelijk verbeterd is, is Eric Augusteijn, die aan de Middenstreek woont. ,,Sinds de bussen 20 kilometer per uur rijden, voel ik daar nauwelijks meer iets van. Nu de rest van het verkeer nog. Van zware trekkers hebben we namelijk nog wel last, omdat de snelheidslimiet daar niet voor geldt.’’

Bron : DvhN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.