Schiermonnikoog krijgt eervolle vermelding als beste Fietseiland

Schiermonnikoog krijgt eervolle vermelding als beste fietseiland.

De gemeente Schiermonnikoog heeft van de Fietsersbond een eervolle vermelding gekregen in de verkiezing van Fietsstad 2020: beste fietseiland 2020. Dat is vandaag, vrijdag 28 februari 2020, bekend gemaakt in de Utrechtse Jaarbeurs.

Loco-burgemeester Johan Hagen is erg blij met de eervolle vermelding. “Ons mooie eiland Schiermonnikoog is autoluw met 35 km aan fietspaden door het dorp, de duinen, kwelders en langs het wad. Bij eilanders en toeristen staat de fiets op nummer 1!”

Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, scoort Schiermonnikoog niet zomaar zo goed. “Schiermonnikoog is hét eiland van de fiets. Natuurlijk zijn er weinig auto’s, maar dat is nog niet genoeg. Kinderen fietsen veilig naar school, de fietspaden zijn er schoon en de fietsers zijn er gelukkig.Daarom staat Schiermonnikoog in de top 5.”

Schiermonnikoog eindigde in de verkiezing op de vijfde plaats. Veenendaal ging er met de hoofdprijs vandoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.