De zomer begint met de strandbewaking van KNRM Lifeguards

De zomer begint met de strandbewaking van KNRM Lifeguards

De KNRM verzorgt deze zomer wederom de strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Wassenaar. Op de vier Friese Waddeneilanden staan in totaal 11 strandposten. Vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus zijn hier dagelijks lifeguards aanwezig. Op Ameland worden ook de twee weekenden voor en na deze periode bewaakt, en beginnen de lifeguards al op 19 juni en is de laatste dag op 13 september.

Vlaggen
De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de roodgele vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd aan boord van de veerboot en op borden bij de strandopgang. Voor specifieke informatie kunnen strandbezoekers vragen stellen aan de lifeguards. Tevens zijn strandfolders beschikbaar met informatie en uitleg.

Rood-geel
De zichtbare aanwezigheid van lifeguards zorgt voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaren in zee. KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard. Ook hebben de meeste lifeguards opleidingen gevolgd om te varen met de reddingwaterscooter of te rijden met terreinvoertuigen. KNRM Lifeguards zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren van hun kleding en materieel. Uiteraard wordt met de uitvoering van de strandbewaking rekening gehouden met de coronamaatregelen van de overheid, aangevuld met maatregelen vanuit de KNRM.

Bron : KNRM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.