De tuin naast de branding

Zelfpluktuin op Schiermonnikoog

De Tuin naast de Branding is een zelfpluktuin van 1 hectare waar inwoners en toeristen bloemen en fruit kunnen plukken en groente kunnen oogsten. Dit geeft de mogelijkheid om verse producten te oogsten zoveel als je nodig hebt.

De Tuin wil graag een bijdrage leven aan de leefbaarheid op Schiermonnikoog en door samenwerking met anderen nieuwe netwerken creëren die de verbinding met elkaar en de bodem ten goede komen. Meer over deze ambitie kan je lezen in onze visie en missie op de pagina met plannen.

Het zou fijn zijn als de Tuin “onze” Tuin wordt. Dat betekent dat je welkom bent. Welkom om eens rond te kijken, om in het seizoen eens te komen proeven of plukken, maar ook om mee te helpen en mee te denken. Als je het leuk vindt om iets op de Tuin te doen, eenmalig een uurtje, of vaker en langer, laat het ons dan vooral weten. Ook als je een activiteit wilt helpen organiseren of daar leuke ideeën over hebt, horen we het graag.

Schiermonnikoog is een fairtrade eiland. Maar wat betekent fairtrade eigenlijk? Als we een eerlijke prijs willen betalen voor ons voedsel, hoeveel kost dan een kropje sla? Wat is eigenlijk de waarde van ons voedsel en waardoor wordt die bepaald? Hierover willen we graag met je in gesprek. Als iedereen betaalt wat hij/zij de producten van de tuin waard vindt, zou de Tuin dan kunnen bestaan?